Search

Muziekles op De Heerdstee

Muziekles op De Heerdstee

Lijkt het je leuk om blokfluit te leren spelen of te zingen in het schoolkoor? Dat kan! Juf Ria Nijborg geeft elke woensdag -  en donderdagmiddag muziekles.

Blokfluit

De blokfluit is één van de leukste instrumenten om kennis te maken met muziek maken. Bovendien is het aangetoond dat kinderen die een muziekinstrument bespelen ook veel leren op andere vlakken. Het verbetert sociaal gedrag, bevordert schoolprestaties, stimuleert de intelligentie en vermindert concentratieproblemen.

In het begin van het nieuwe schooljaar wordt een oproep gedaan voor nieuwe blokfluitleerlingen in de groepen 3 en 4, maar ook kinderen uit hogere groepen mogen zich natuurlijk aanmelden. Ook als je al blokfluit speelt, kun je je opgeven. Er zijn veel verschillende niveaugroepen, dus er is altijd wel een groepje waarbij je kunt aansluiten.

Juf Ria werkt in kleine groepjes, zodat de kinderen genoeg tijd en aandacht krijgen. Met heel veel enthousiasme begeleidt ze de kinderen in het leren blokfluitspelen.

Schoolkoor

Het schoolkoor start na de kerstvakantie en oefent op dinsdagmiddag  ongeveer 10 tot 12 weken voor het schoolconcert. Tijdens de eerste koorrepetitie krijgen de kinderen een boek met alle teksten en een CD met alle liedjes erop mee.

De schoolconcerten hebben vaak een thema, waar de muziekstukken van de blokfluiters én de liedjes van het koor op afgestemd zijn. Zo hebben we al eens een 'Reis rond de Wereld' gemaakt. Er werden liedjes gezongen uit veel verschillende landen en in verschillende talen: Portugees, Indonesisch, Swahili, Papiaments en natuurlijk ook Nederlands.

 

Schoolconcert

 


 

Vereniging